Takstolprodusentene melder om godt aktivitetsnivå

Takstolprodusentene melder om godt aktivitetsnivå

Da det stilles krav stadig kortere byggetid og tørre bygg, og det er begrenset tilgang på arbeidstakere i byggebransjen, vil industrialisering i byggenæringen øke. Takstoler er anerkjent, og spikerplatekonstruksjoner er økonomisk effektive løsninger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Antall produserte enhetstakstoler har de to siste årene vært ca. 840.000 stk. Det er en jevn økning av antall gitterbjelker fra nesten 7.000 i 2011 til 18.500 stk. i 2016. Gitterbjelkene kan brukes i alle kategorier bygg, og kan benyttes til både etasjeskillere og takkonstruksjoner.

Norske Takstolprodusenters Forening har 49 medlemmer, og for å være medlem må man ha CE-godkjenning. Det er høyt aktivitetsnivå i bransjen, og foreningen har de siste årene fått flere medlemmer.

Utarbeidet miljødeklarasjon

Gjennom Treteknisk har foreningen fått utarbeidet miljødeklarasjonen NEPD-395-279-NO.
Standard Norge og trebransjen har også jobbet med å få frem en norsk standard for utførelse av trekonstruksjoner. Den utgis til høsten og har Norsk Takstolprodusenters Forening vært viktig bidragsyter som industripartner.

Treteknisk og NTF har videre vært deltakere i det nordiske prosjektet NEXT Timber. Målet er å etablere en felles nordisk utførelsesstandard. Denne vil være et utgangspunkt når det skal etableres en europeisk utførelsesstandard for trekonstruksjoner.

Styret i foreningen består av:

Styreleder: Jan Håkonsen​Takstolfabrikken AS​
Nestleder: Marco Johansson​Jatak Alfa Tre Sør AS​
Kasserer: Rune Sandbakk ​Pretre AS ​
Sekretær: Kjetil Stensholt​Optimera Byggsystemer AS
Varamedlem: Kyrre Esaiassen​Alta Takstoler AS​

Håvard Thorsrud er leder av teknisk utvalg, som også består av Arnold Sagen - Jatak AS, Bjørn Norum - PBM AS og Kjell Arve Bjørnestad - Pretre AS.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen