Tar norsk byggsuksess til det svenske markedet
(Illustrasjon: IWMAC)

Tar norsk byggsuksess til det svenske markedet

IWMAC har allerede et godt feste i kuldesegmentet i Sverige. Nå satser de for fullt på toppsystem for næringsbygg, og 10. april viser de seg frem på Nordbygg, Nord-Europas største messe. – Vi er der for å hjelpe våre svenske kolleger, sier Marius Bremseth, daglig leder i IWMAC Norway.

  • Bygg
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

10. april går Nordbygg av stabelen. Der er både IWMACs norske og svenske avdeling representert, men for én av dem er dette en ekstra stor dag: Nordbygg markerer starten på IWMAC Swedens byggsatsing.

Sikker på suksess

Den norske salgsdirektøren er ikke i tvil om at det vil gå bra.

– Jeg er helt sikker på at de vil lykkes. Får de i tillegg en myk start uten for høye budsjetter, slik at de kan prøve seg, ligger alt til rette for at dette blir en kjempesuksess.

Han peker på at bygg er en vidt forskjellig bransje fra kjøl og frys.

– Dette er større, lengre prosjekter med mer risiko. Vi håper derfor å kunne være en god støtte for dem i starten. Vi har tross alt vært gjennom dette selv, sier Bremseth.

Hjelp til selvhjelp

IWMAC har mange års erfaring med byggvirksomhet i Norge, og å kunne gi en utstrakt hånd til sine svenske kolleger er en viktig årsak til at den norske avdelingen tar turen over grensen i vårsolen.

– Ikke bare skal de skaffe samarbeidspartnere og kunder, men de har ledige stillinger å fylle. Her er det helt avgjørende at de finner de rette kandidatene. Vi håper at vi kan bruke våre navn og nettverk til å hjelpe dem med det, sier Bremseth, som ikke er i tvil om hva slags folk Sverige-avdelingen trenger:

– Det viktigste nå i starten er at de ansetter en altmuligmann. De trenger en som både kan salg og har byggteknisk erfaring. En slik kandidat skal vi hjelpe dem med å finne.

Ikke bare støtteapparat

Selv om han tror delegasjonen fra Norge vil være til stor hjelp for deres svenske kolleger, har Bremseth selvsagt et moderat håp om å også treffe egne kunder.

– Går alt som det skal, får Sverige-avdelingen både bestillinger og kandidater. Og går det enda bedre, får vi kontakt med en helt ny kunde vi ikke har hatt noe med å gjøre i Norge, sier Bremseth, før han avslutter:

– Vi håper jo at noe drypper på oss også. 

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen