Tåsen helsehus skal bygges i tre

Tåsen helsehus skal bygges i tre

Omsorgsbygg Oslo KF skal rive og gjenbygge Tåsen helsehus. Planen er i stor grad å bygge i heltre, og siden dette er et forholdsvis nytt område for foretaket, arrangerte de en workshop for de fem prekvalifiserte entreprenørene og tretekniske fagmiljøer.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tåsen helsehus skal bygges med 135 plasser og et dagsenter. Det ligger i et nærmiljø med mye trebebyggelse, og det nye helsehuset skal bygges på en måte slik at det mest mulig glir inn i miljøet rundt. Det skal også bygges som plusshus, til BREEAM-karakteren Excellent, samt trolig bli et FutureBuilt-prosjekt. I tillegg til dette ønsker Omsorgsbygg at den entreprenøren som får oppdraget skal gjennomføre utslippsfri byggeplass.

Entreprenører var på workshopen

De fem prekvalifiserte entreprenørene er Skanska, Bundebygg, Betonmast, Hent og Veidekke. Alle fem entreprenører var på workshopen med sine underentreprenører, samt FutureBuilt og Norsk Treteknisk Institutt.

Faglig sett var det en gjennomgang av lyd- og brannrelaterte utfordringer i store bygg med tre, hvilke effekter det har på innemiljøet, energibruk og materialiteten til treet.

Kravspeken til Tåsen helsehus sendes ut i løpet av våren 2017.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen