Tåsen helsehus skal bygges i tre

Tåsen helsehus skal bygges i tre

Omsorgsbygg Oslo KF skal rive og gjenbygge Tåsen helsehus. Planen er i stor grad å bygge i heltre, og siden dette er et forholdsvis nytt område for foretaket, arrangerte de en workshop for de fem prekvalifiserte entreprenørene og tretekniske fagmiljøer.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tåsen helsehus skal bygges med 135 plasser og et dagsenter. Det ligger i et nærmiljø med mye trebebyggelse, og det nye helsehuset skal bygges på en måte slik at det mest mulig glir inn i miljøet rundt. Det skal også bygges som plusshus, til BREEAM-karakteren Excellent, samt trolig bli et FutureBuilt-prosjekt. I tillegg til dette ønsker Omsorgsbygg at den entreprenøren som får oppdraget skal gjennomføre utslippsfri byggeplass.

Entreprenører var på workshopen

De fem prekvalifiserte entreprenørene er Skanska, Bundebygg, Betonmast, Hent og Veidekke. Alle fem entreprenører var på workshopen med sine underentreprenører, samt FutureBuilt og Norsk Treteknisk Institutt.

Faglig sett var det en gjennomgang av lyd- og brannrelaterte utfordringer i store bygg med tre, hvilke effekter det har på innemiljøet, energibruk og materialiteten til treet.

Kravspeken til Tåsen helsehus sendes ut i løpet av våren 2017.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen