– Å sette opp en termomur er omtrent som å bygge med Lego, mener Eivind Olsen i Jackon.
– Å sette opp en termomur er omtrent som å bygge med Lego, mener Eivind Olsen i Jackon. (Bilde: Eirik Iveland)

Termomur og kompetansesenter

En stor stand i lilla og hvitt er et solid blikkfang. Demonstrasjoner hver time trekker også publikum til Jackon sin stand.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Her viser vi hvordan man setter opp en termomur. Det er ganske enkelt, nesten som Lego, sier Eivind Olsen. – Vi er godt fornøyde med plasseringen. Og mange stopper opp når det skjer noe.

Jackon gruppen er et heleid norsk industrikonsern som produserer isolasjon og emballasje i ekspandert (EPS) og ekstrudert (XPS) polystyren og EPP (ekspandert polypropylene) til byggebransjen og industrien. Konsernet har i alt 17 fabrikker i Europa, hvorav 15 i Norden.

I tillegg til å vise Jackon Thermomur og andre merkevarer reklamerer de også for kompetansesenteret som åpnet i 2015.

– Ved hovedkontoret i Fredrikstad har vi 1500 kvm opplæringssenter med fullskalamodeller. Dit kan distriktssjefene ta med seg snekkere, murere og byggherrer. Førsteårs byggingeniørstudenter fra Høgskolen i Østfold får også se hva som forgår. Dette har vært en stor suksess, forteller Olsen.

På kompetansesenteret er det en innendørs byggeplass hvor kunder og fagfolk selv kan teste ut Jackons produkter.

– Vi legger til rette for praktiske demonstrasjoner av byggesystemer, slik at kursdeltakere selv kan lære gjennom prøving og feiling under kyndig veiledning, sier Olsen.

BETONG/20. mars 2018

Årets FABEKO-konferanse inngår i den internasjonale betongkonferansen

Den store internasjonale betongkonferansen ERMCO 2018 presenterer et stort spenn i temaer og inneholder mange spennende prosjekter og nyheter, flere av disse kommer fra Norge. Arrangementet på Radisson Blu Plaza i Oslo 7.-8. juni samler rundt 400 internasjonale deltagere som vil kunne delta på 45 interessante innlegg. Les hele saken

Til toppen