– Å sette opp en termomur er omtrent som å bygge med Lego, mener Eivind Olsen i Jackon.
– Å sette opp en termomur er omtrent som å bygge med Lego, mener Eivind Olsen i Jackon. (Bilde: Eirik Iveland)

Termomur og kompetansesenter

En stor stand i lilla og hvitt er et solid blikkfang. Demonstrasjoner hver time trekker også publikum til Jackon sin stand.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Her viser vi hvordan man setter opp en termomur. Det er ganske enkelt, nesten som Lego, sier Eivind Olsen. – Vi er godt fornøyde med plasseringen. Og mange stopper opp når det skjer noe.

Jackon gruppen er et heleid norsk industrikonsern som produserer isolasjon og emballasje i ekspandert (EPS) og ekstrudert (XPS) polystyren og EPP (ekspandert polypropylene) til byggebransjen og industrien. Konsernet har i alt 17 fabrikker i Europa, hvorav 15 i Norden.

I tillegg til å vise Jackon Thermomur og andre merkevarer reklamerer de også for kompetansesenteret som åpnet i 2015.

– Ved hovedkontoret i Fredrikstad har vi 1500 kvm opplæringssenter med fullskalamodeller. Dit kan distriktssjefene ta med seg snekkere, murere og byggherrer. Førsteårs byggingeniørstudenter fra Høgskolen i Østfold får også se hva som forgår. Dette har vært en stor suksess, forteller Olsen.

På kompetansesenteret er det en innendørs byggeplass hvor kunder og fagfolk selv kan teste ut Jackons produkter.

– Vi legger til rette for praktiske demonstrasjoner av byggesystemer, slik at kursdeltakere selv kan lære gjennom prøving og feiling under kyndig veiledning, sier Olsen.

ARKITEKTUR/21. juni 2018

Arealeffektive boliger med god standard

– Som arkitekter med stor andel boligprosjektering opplever vi i økende grad at byggherre ønsker å tilrettelegge for små boliger, og at vi må tegne svært arealeffektive planløsninger. Boligprisen i Oslo og andre store byer øker dramatisk og det er stor etterspørsel etter å bo sentralt. Samtidig er det en økende andel enslige husholdninger/endrede preferanser etc., som etterspør mindre arealer. Derfor har Hille Melbye Arkitekter utarbeidet en forskningsrapport som tar for seg disse temaene. Les hele saken

Til toppen