15 oppmerksomme montører, prosjektledere og kalkulatører hos R. Daaland AS.
15 oppmerksomme montører, prosjektledere og kalkulatører hos R. Daaland AS. (Foto: Jannicken Kristoffersen)

Tilbyr et av landets eneste kurstilbud for fasademontører

– Et av våre viktigste og mest avgjørende ledd, montasjen, har startet året på skolebenken. Til sammen over 70 montører og ansatte fra Schüco partnerbedrifter i 4 ulike byer har deltatt på Schüco Fasadeskoles montørkurs i 2018. Neste uke tilbys kurset til montørene i Ålesund - et tilbud det finnes få av i Norge.

  • Fasade
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Fasadeskolen har hatt en hektisk start på det nye året. Med montørkurs i både Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo i februar og mars har teknisk avdeling lært opp og blitt lært opp av nærmere 70 montører fra fire fylker i Norge. I Rogaland fikk de polsk talende eget montørkurs på morsspråket.

Fokuset på kompetanseutveksling og- læring blant montører av Schücos systemer er en vesentlig brikke i bedriftens kvalitetsstrategi. Produktene har en verdikjede hvor flere ledd er involvert i verdiskapningen. For å ha kontroll på disse leddene og sikkerhet i at det gjøres «etter boken», må systemleverandør og produsent jobbe tett sammen og overføre kompetanse fra de ulike leddene. I forhold til at partnerbedrifter benytter seg av innleide montører, er det desto viktigere at Schüco både setter krav til montørkompetanse og samtidig bidrar med å øke kompetansen blant yrkesgruppen. Med det høye antall deltakere er det tydelig at dette tilbudet er velkommen også hos partnerbedriftene og montørene. 

Montørkurs hos R. Daaland. Foto: Jannicken Kristoffersen

– Interessen har vært overveldende, sier Ellen Tidemann som er salgsansvarlig i Schüco. Hun mener at en vesentlig grunn for interessen er sulten på kunnskap og et ønske om å redusere reklamasjoner og feil på byggeplass. Dette kan Jannicken Kristoffersen fra Schüco Partner R. Daaland i Trondheim bekrefte, som hadde 15 montører, prosjektledere og kalkulatører på montørkurs på fredag 09.mars 2018. Hun er klar på at dette gir bedriften fordeler.

– Vi ønsker at våre montører skal oppdatere seg og få den samme kunnskap, samt at de har muligheten til å stille relevante spørsmål om praktiske løsninger. Å få ekstern hjelp fra Schüco gjør det mer attraktivt. For erfarne montører er det en del repetisjon, men de hevder det var oppfriskende. De nye montørene får mye god og konsentrert opplæring. Det var attraktivt å kunne tilby samtlige utemontører dette kurset. Det er trolig verdt hver time benyttet. Vi avsluttet med felles lunsj og fikk dermed en sosial avslutning med meningsutvekslinger, forteller hun fornøyd. 

Et tilbud det finnes få av 

Det finnes nemlig ellers få eller ingen andre organiserte opplæringstilbud for montører.  

– Våre partnere er kvalitetsbedrifter som både ønsker å levere gode systemer og ikke minst drive en lønnsom bedrift. De forstår at kompetanse er nøkkelen til god kvalitet og er dermed villig til å investere tid for montørene til å sitte på skolebenken, forteller Tidemann. 

ENERGIBRUK/18. februar 2019

Ny byggstatistikk og nye graddagstall er ute

Enovas byggstatistikk fra 2017 er nå publisert. Statistikken gir byggeiere muligheten til å sammenligne energibruken i egne bygg med bygg eid av andre, og kan være et nyttig verktøy for alle som jobber med å planlegge, utvikle og drifte bygg. Graddagstallene for 2018 er også klare. Les hele saken

Til toppen