Tour Triangle - Paris' første skyskraper på 40 år

Tour Triangle - Paris' første skyskraper på 40 år

Paris vil få sin første skyskraper på mer enn 40 år etter at Herzog & de Meuron fikk godkjent planene om sitt 180 meter høye Tour Triangle.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Skaper 5000 arbeidsplasser

Planene for det kontroversielle triangulære tårnet ble godkjent av byrådet i går kveld, som i fjor avviste de samme planene.

Paris har vært negativ til skyskrapere siden det 324-meter høye Eiffeltårnet ble bygget i 1889. Tour Triangle vil rave 180 meter over bakken og skal inneholde 120 hotellrom og 70 000 kvadratmeter med kontorer og kulturelle tilbud. Bygget vil bli den første moderne skyskraperen i Paris på over 40 år.

Ordføreren i Paris, Anne Hidalgo, stiller seg positiv til prosjektet og twittret i går at hun er "stolt og glad for at Tour Triangle blir realisert i Paris", og legger til at prosjektet vil skape 5000 arbeidsplasser under prosjektering og enda 5000 arbeidsplasser ved ferdigstillelse.

Nye byggeregler gir Paris en ny vår

 Bygget er designet av det sveitsiske arkitektkontoret Herzog & de Meuron, som også står bak konverteringen av Londons nedlagte kraftverk i Tate Modern Art Museum, samt Beijings "fugleredet"-stadion under OL i 2008.

Europas største børsnoterte eiendomsgruppe Unibail Rodamco legger 500 millioner euro inn i prosjektet som har planlagt ferdigstillelse i 2018.

Herzog & de Meuron avduket forslaget til skyskraperen i 2008. Siden da har planleggingsloven i Paris endret seg og tillater nå bygging av boliger opp til 50 meter og kontorblogger opp til 180 meter.

Dette åpnet for nye og spennende prosjekter i Paris. Tidligere i år fikk arkitektene Hamonic + Masson & Associès sammen med Comte Vollenweider Architects realisert et 50 meter høyt boligfelt i Paris.

- Endringen i regelverket er et historisk øyeblikk, Paris tillater sakte men sikkert høye bygninger tilbake til byen, fortalte arkitektene til Dezeen.com

Før endringene i regelverket var alle bygg begrenset til en høyde på 37 meter.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen