Tre ordførere og en byråd overtok stafettpinne i Wien
(Foto: FutureBuilt)

Tre ordførere og en byråd overtok stafettpinne i Wien

Torsdag overtok Hanna E. Markussen (byråd for byutvikling Oslo), Lisbeth Hammer Krog (ordfører Bærum), Lene Conradi (ordfører Asker) og Tore Opdal Hansen (ordfører Drammen) stafettpinnen for å arrangere konferansen Urban Future i Oslo i mai 2019. Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019, og konferansen blir et av hovedarrangementene dette året.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi ønsker å samle det beste av fagkompetanse på bærekraftig byutvikling fra hele Europa i Oslo. Skal vi oppnå de ambisiøse målene vi har for byen må vi lære av hverandre og samarbeide, sier Hanna E. Markussen.

Flere tusen engasjerte deltagere var i Wien i forbindelse med årets Urban Fuutre-konferanse, som er konferansen for alle som jobber med å endre moderne byer gjennom nye bærekraftige ideer. Målet er å lære av hverandres erfaringer og bruke denne lærdommen til å få fart på strukturelle endringer i hjembyene. Konferansen i Oslo kommer til å samle flere tusen dedikerte deltagere fra hele verden, med innledere som skal snakke om alt fra byplanlegging, mobilitet og ressursforvaltning til kommunikasjon og ledelse.

Konferansen vil også være en markering av FutureBuilts 10-årsjubileum. Som neste års vertskap for Urban Future er FutureBuilt og FutureBuilt-kommunene godt synlige i Wien, både gjennom en stand som viser prosjekter fra Oslo, Bærum, Asker og Drammen, og med foredrag.

– Vi gleder oss til å få Urban Future til Oslo neste år. Vi vil lage en fantastisk byutviklingskonferanse og vise fram både FutureBuilts forbildeprosjekter og mange andre spennende byutviklingstiltak som er realisert i regionen, sier Birgit Rusten, daglig leder i FutureBuilt.

Urban Future Global Conference

UFGC er verdens største møteplass for såkalte CityChangers, folk som ønsker å gjøre byene sine mer bærekraftige. Målet er å implementere gjennomarbeidede prosjekter i respektive byer for å bedre livene til alle som bor der. UFGC samler ekspertisen på dette området, på en nøytral arena uten en politisk agenda. Konferansen ble grunnlagt i 2014 av Gerald Babel-Sutter, og kommer fra nå til å finne sted i en ny europeisk by hvert år fra 2018 og fremover. Siden 2014 har antall besøkende på konferansen blitt tredoblet.

Blant dem som har stått på scenen i Wien er:

  • Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling Oslo
  • Lisbeth Hammer Krog, ordfører Bærum
  • Lene Conradi, ordfører Asker
  • Tore Opdal Hansen, ordfører Drammen
  • Ellen S. de Vibe, etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten/Oslo kommune
  • Birgit Rusten og Stein Stoknes, FutureBuilt
  • Rune Stene, Skanska Teknikk
  • Birgitte Mollestad, OBOS
  • Frode Hvattum, strategidirektør Ruter

ENERGIBRUK/18. februar 2019

Ny byggstatistikk og nye graddagstall er ute

Enovas byggstatistikk fra 2017 er nå publisert. Statistikken gir byggeiere muligheten til å sammenligne energibruken i egne bygg med bygg eid av andre, og kan være et nyttig verktøy for alle som jobber med å planlegge, utvikle og drifte bygg. Graddagstallene for 2018 er også klare. Les hele saken

Til toppen