Modell av nye Nøstegaten 65 i Bergen.
Modell av nye Nøstegaten 65 i Bergen. (Illustrasjon: OPA FORM arkitekter)

Trebaserte løsninger i fremtidens rehab-prosjekter

Energieffektivisering av eksisterende bygningsmasse er en av de største utfordringene knyttet til energibruk, men likevel blir bare 1,2 % av Europas bygningsmasse rehabilitert årlig.

  • Tre
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Trebaserte løsninger er høyaktuelt for tilbygg, og kan omfatte alt fra etterisolering til industrialiserte konsepter med elementer og moduler.

Nordic Built er et felles nordisk prosjekt for renovering og oppgradering av boliger.
Henning Thorsen fra TermoWood vil presentere løsninger som er utviklet for etterisolering og noen av demoprosjektene som er gjennomført i Nordic Built.

OPA FORM er involvert i flere prosjekter med fortetting og bevaring i Bergen, fra påbygg og ombygging av hotell til fortetting og bevaring av historisk trebebyggelse. 

Informasjon:

Sted: Clarion hotel & congress Trondheim, Brattørkaia 1, 7010 Trondheim
Tid: 10. januar kl. 08:00-09:30. Frokost og registrering fra 07:30.

ABRACADABRA tar utgangspunkt i at tilbygg og påbygg kan finansiere oppgradering av eksisterende bygningsmasse. Kristian Bysheim fra Treteknisk gir en introduksjon til det pågående arbeidet i prosjektet, og vil presentere noen av verktøyene som utvikles i prosjektet i forbindelse med rehabilitering og på/tilbygg.

Program

  • Kan vi finansiere energioppgradering ved hjelp av påbygg og tilbygg? En presentasjon av EU-prosjektet ABRACADABRA ved Kristian Bysheim, Treteknisk.
  • Etterisolering av bygg med trebaserte løsninger.
    Henning Thorsen, TermoWood.
  • Fortetting, påbygg og bevaring - presentasjon av prosjekter hos OPA FORM, Espen Folgerø, OPA FORM. 

Arrangementet er i regi av Norsk Treteknisk Institutt i samarbeid med Tekna Bygg.

Lignende arrangement holdes i flere europeiske land i forbindelse med prosjektet ABRACADABRA, som finansieres av Horizon 2020. Les mer her.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen