Treet vant prisen Årets trebyggeri 2015

Treet vant prisen Årets trebyggeri 2015

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2015 er «Treet» - verdens høyeste trehus. Prisen ble delt ut på Byggedagene 8. mars. Prosjektet har utfordret alle de involverte aktørene til å bidra med utvikling og nytenking.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Verdens høyeste trehus er med sine 14 etasjer et pilotprosjekt for bærekraftige høye trebygninger i urbane områder. Ny kunnskap om bygging av høyhus i tre har blitt utviklet. "Treet" vil fungere som inspirasjon for lignende prosjekter i framtiden, og vil gi grunnlag for utviklingen av både lavere og høyere trebygninger.

[img id="1"]

Et passivhus

Bygningen oppfyller passivhuskravene, og har fått støtte fra Enova og Innovasjon Norge. Bæresystemet er i limtre, mens leilighetene er basert på moduler. Trapper og heissjakter er i massivtre. Prosjektet rommer 62 leiligheter og er på totalt 5600 kvm. Nye treløsninger er tatt i bruk og prosjektet har bidratt til utvikling av nye løsninger hos leverandørene og ny kompetanse hos planleggere og konsulenter.

Treteknisk og TreFokus deler i samarbeid med Byggeindustrien ut prisen Årets Trebyggeri 2015 under Byggedagene. Årets Trebyggeri 2015 gjelder byggeri realisert/sluttført i løpet av 2015. Prisen kan deles ut til ulike typer byggeri med utstrakt trebruk som f. eks. boliger, skoler, næringsbygg, landbruksbygg, høyspentmaster, broer etc.

Årets Trebyggeri 2015 – tre flotte byggeprosjekter nominert

Juryen har gått gjennom og vurdert mer enn 20 innsendte prosjekter. Det er stor spennvidde og kvalitet blant de innsendte prosjektene, noe som viser gode muligheter for bruk av tre i ulike sammenhenger. Juryen festet seg spesielt ved 3 prosjekter: Åsveien Skole i Trondheim, Treet i Bergen og Ås Gård - Senter for husdyrforsøk på Ås.

De nominerte prosjektene viser innovativ trebruk og leverer i stor grad på kriteriene som er satt opp. Juryen konkluderte med at ”Årets trebyggeri 2015” er «Treet» - verdens høyeste trehus.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen