TROX Auranor lanserer ny brannbeskyttelse

TROX Auranor lanserer ny brannbeskyttelse

TROX Auranor Norge lanserer ny tilbakeslagsbeskyttelse BASIC med trekk-ut-strategi.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tilbakeslagsbeskyttelse BASIC er et patentert produkt, som bygger på det naturlige brannforløpet. BASIC inngår, som en del av et ventilasjonssystem med vifter i drift, der prinsippet går ut på å forhindre tilbakeslag i tilluftskanalene i forbindelse med brann.

[factbox id="1"]

Den er helt selvvirkende , inneholder ingen bevegelige deler og skal heller ikke tilkobles noe elektronisk overvåkningssystem. Dette gir høy driftssikkerhet og en kostnadseffektiv brannbeskyttelse. Løsninger passer spesielt godt for prosjekter innen boenheter, hotell og eldreboliger.

BASIC har gjennomgått en langtidstest med mer enn 10.000 lukkesykluser og samtidig opprettholdt funksjonen.

Løsningen er branntestet hos Totalförsvarets Forskningsinstitut FOI og typegodkjent av SITAC iht. funksjonskrav i BBR. I tillegg inkluderer løsningen selvvirkende tilbakeslagsbeskyttelse for å hindre spredning av branngasser mellom brannceller gjennom kanalsystemet og er spesielt tilpasset FT og FTX- systemer med vifter i drift. Løsningen kommer med eller uten måle- og innjusteringsfunksjon.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen