Tryvannstårnet - et nytt ikon for Oslo

Tryvannstårnet - et nytt ikon for Oslo

I anledning OL i 2022 tegnet Mad arkitekter et forslag til et nytt ikonisk tårn på Tryvann. Det nye Tryvannstårnet blir både høyere og vil gi mer plass til publikumsfunksjoner.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tryvannstårnet har en enestående, synlig posisjon i by- og landskapsbildet, og det er mange som ikke er klar over at man på en klarværsdag har muligheter til å se helt til Sverige om man står øverst i tårnet.

I 2005 måtte tårnet stenges for publikum da det ikke oppfylte brannforskriftene, og utbedring viste seg vanskelig. I desember 2012 luftet Bymiljøetaten muligheten for å bygge et nytt tårn som erstatter det gamle, og den samme diskusjonen ble igjen luftet nå i januar da FRP kom med forslaget om å rive det gamle tårnet og sette opp et nytt, med forlengelse av Holmenkollbanen fra Frognerseteren til Tryvann. Respons om at mange vil savne det gamle tårnet har dukket opp, men vi mener at det nye byr på mange gode kvaliteter.

Om det skal bygges et nytt Tryvannstårn, fortjener tårnet å få en form, et innhold og en tilgjengelighet som virkelig gir noe tilbake til byen, som blir et vakkert element i byens grønne omramming og som blir en destinasjon for besøkende. Turister kan få seg en behagelig tur via Holmenkollbanen, og dermed få muligheten til å se hva Oslo har å by på annet enn hva vi finner i Oslo sentrum.

Tårnet foreslås med en god restaurant, en sky-bar, en utsiktsterrasse, et TV-studio og konferansefasiliteter. TV-studioet kunne tenkes som sportsredaksjonens hovedstudio under VM og andre sportsarrangementer. I tillegg kan tårnet inneholde servicetilbud til besøkende og marka-brukere på bakkeplan.

- Vi ser for oss et tårn med en elegant og dristig utforming plassert på samme sted som dagens tårn. Det nye Tryvannstårnet blir både høyere og vil gi mer plass til publikumsfunksjoner. Utenom Holmenkollen, som er en av de mest besøkte turistmålene i Oslo, kan det nye tårnet bli et nytt ikon for Oslo, står det i en pressemelding til MAD Arkitekter.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen