Undervisningsbygg huser 12.000 i Norway cup

Undervisningsbygg huser 12.000 i Norway cup

Sikkerhet er viktig når Osloskolene fungerer som overnatting for 12.000 ungdommer.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Turneringens mål er at Norway Cup skal være verdens sikreste turnering. Seniorrådgiver Gunnar Slinning Østad i Undervisningsbygg, som eier, drifter og forvalter skolebyggene i Oslo kommune, sier de har gode rutiner for opplæring av brannvakt, tilsyn undervegs i turneringen og daglige befaringer.

[img id="1"]

- Vi har opplæring med dem som skal være brannvakter under turneringen, og alle rutiner må følges og krysses av i egne loggskjemaer, forklarer han.

Besøk hver dag

- Vi kjører kontroller med besøk av samtlige skoler minst en gang per dag fra lørdag 30. juli. Ved avvik følges besøkene opp med ekstra kontroll senere på dagen, sier Gunnar.

Han er selv en del av et av Undervisningsbyggs fire vaktlag, som til sammen besøker alle de 40 byggene hver dag. Han og kollegaene hjelper vaktlagene på skolen, viser og forklarer, og bistår ved spesielle behov.

- Det er viktig å huske på at det ofte er frivillige som er vakter på dugnad, og da er det viktig å hjelpe og forklare, sier kollega i Undervisningsbygg Rita Næssén Barkholm.

Forvalter i Utdanningsetaten Ove Østbye er helt enig.

[factbox id="1"]

- Det er spesielt viktig at brannsikkerheten er ivaretatt, så vi bruker mye tid på å gå gjennom det, sier han.

Og elevene stortrives på Osloskolene

- Vi skal ha det gøyest mulig, og selvfølgelig vinne, sier keeper Stine Marie Instebø på fotballaget IL Sandviken. Hun er en av 350 ungdommer som overnatter på Kampen skole i Oslo.

Eget rom hjemme med alt av fasiliteter er byttet ut med luftmadrass på fellesrom med 20 lagvenninner. Lagleder Rebekka Skaar sier stemningen på laget er på topp, og de nyter fotballturneringen på Ekeberg.

På Kampen skole overnatter ikke bare norske lag. Futuro Rio er et guttelag fra Rio de Janeiro, og guttene i aldrene 17-19 år syns Norway cup er en eksotisk opplevelse. Overnatting på en skole er bare gøy, og de har selvsagt kommet til Norge for å vinne hele turneringen.

- Også må vi få si tusen takk til alle nordmenn vi har møtt, vi blir så godt tatt imot og alle er så greie, skryter fotballspillerne fra Rio de Janeiro.

ENERGIBRUK/18. februar 2019

Ny byggstatistikk og nye graddagstall er ute

Enovas byggstatistikk fra 2017 er nå publisert. Statistikken gir byggeiere muligheten til å sammenligne energibruken i egne bygg med bygg eid av andre, og kan være et nyttig verktøy for alle som jobber med å planlegge, utvikle og drifte bygg. Graddagstallene for 2018 er også klare. Les hele saken

Til toppen