Undervisningsbygg re-sertifisert etter ny ISO14001

Undervisningsbygg re-sertifisert etter ny ISO14001

Undervisningsbygg er nå re-sertifisert etter den nye utgaven av miljøstandarden, ISO14001, som kom i september 2015.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Revisorene fra Teknologisk Institutt Sertifisering forteller at Undervisningsbygg er de første som de har sertifisert etter denne nye utgaven av standarden. Sertifiseringen ble godkjent 22. januar.

- Gjennomgangen viser at Undervisningsbygg har kommet i forkant av utviklingen av miljøstandarden, og hovedendringene i den nye utgaven av ISO14001:2015, sier revisorleder Arne Skjelstad.

- Revisjonene ute på byggeplass, og i drift viste også et godt miljøfokus, legger han til.

[img id="1"]

Ligger i forkant av kravene

Undervisningsbygg er godt fornøyde med revisjonen som ble gjennomført:

- Det konkluderes med at vi ligger i forkant av utviklingen på et viktig område og det er noe vi tar til oss med stor tilfredshet. Det er motiverende å kunne gå gjennom en så grundig revisjonsprosess uten avvik, og dette også fordi vi sammen med revisorene fra Teknologisk Institutt da kunne konsentrere oss om mulige forbedringer i et godt fungerende system. Med dette utgangspunktet skal vi jobbe videre med miljøarbeidet for å ytterligere løfte oss i tråd med vår nye miljøstrategi, sier Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg.

Videre forteller miljørådgiver i Undervisningsbygg, Bodil Motzke, at Undervisningsbygg fikk skryt for at vi jobber med miljø som en integrert del av kjernevirksomheten, og ikke som en aktivitet ved siden av. Den nye månedsrapporteringen og bruk av ProductXchange er begge eksempler på dette.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen