Valle Wood vekker interesse i Kina
(Foto: NCC)

Valle Wood vekker interesse i Kina

Vi har i lang tid sett at Valle Wood vekker interesse utover landegrensene, og nå også i Kina.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

NCC tok imot en delegasjon på 10 personer med representanter fra den kinesiske kommunen Shenzhen, en kommune med 11 millioner innbyggere rett utenfor Hong Kong. Formålet med besøket var å lære mer om massivtre som byggemateriale, prefabrikkerte byggeelementer og bærekraftige byggeteknikker. De var også veldig interessert i å utveksle erfaringer rundt modulær byggteknologi.

Ledelsen for Bolig- og bygningsetaten i Schenzen kommune, ved Deputy Director Gao Er Jian, uttrykte stor takknemlighet for å få lov til å besøke Valle Wood og så mange likheter mellom norske og kinesiske teknikker. 

– Det er en glede å se at vi begge har fokus på bærekraft, sier Gao Er Jian.

Gruppen fikk først en innføring i prosjektet av Christian Hvass, utviklingssjef i NCC Property Development. Deretter gikk Jørgen Tycho fra Oslotre gjennom byggeteknikk og våre erfaringer med bruk av massivtre som byggemateriale. Til slutt fikk gruppen en omvisning på bygget, hvor treelementene fikk mye fokus.

– Det er veldig spennende for oss å utveksle erfaringer på tvers av kontinenter, og det er gledelig at vi gjennom utviklingen og byggingen av Valle Wood kan inspirere utover landegrensene, sier Christian Hvass.

JURIDISK/25. april 2019

Kjøper har fortsatt risikoen for om tomten kan utnyttes

Høsten 2018 avsa Høyesterett dom hvor kjøpet av en boligtomt ble hevet, da det viste seg at tomten var ubebyggelig som følge av et offentligrettslig byggeforbud. Enkelte har oppfattet at dette kunne være en oppmyking av kjøpers risiko og at det nå er mindre behov for å sjekke tomten grundig før kjøp. Les hele saken

Til toppen