Valle Wood vekker interesse i Kina
(Foto: NCC)

Valle Wood vekker interesse i Kina

Vi har i lang tid sett at Valle Wood vekker interesse utover landegrensene, og nå også i Kina.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

NCC tok imot en delegasjon på 10 personer med representanter fra den kinesiske kommunen Shenzhen, en kommune med 11 millioner innbyggere rett utenfor Hong Kong. Formålet med besøket var å lære mer om massivtre som byggemateriale, prefabrikkerte byggeelementer og bærekraftige byggeteknikker. De var også veldig interessert i å utveksle erfaringer rundt modulær byggteknologi.

Ledelsen for Bolig- og bygningsetaten i Schenzen kommune, ved Deputy Director Gao Er Jian, uttrykte stor takknemlighet for å få lov til å besøke Valle Wood og så mange likheter mellom norske og kinesiske teknikker. 

– Det er en glede å se at vi begge har fokus på bærekraft, sier Gao Er Jian.

Gruppen fikk først en innføring i prosjektet av Christian Hvass, utviklingssjef i NCC Property Development. Deretter gikk Jørgen Tycho fra Oslotre gjennom byggeteknikk og våre erfaringer med bruk av massivtre som byggemateriale. Til slutt fikk gruppen en omvisning på bygget, hvor treelementene fikk mye fokus.

– Det er veldig spennende for oss å utveksle erfaringer på tvers av kontinenter, og det er gledelig at vi gjennom utviklingen og byggingen av Valle Wood kan inspirere utover landegrensene, sier Christian Hvass.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen