Vant prosjekter for 310 millioner kroner

Vant prosjekter for 310 millioner kroner

Skanska Bergen har signert tre store prosjekter siste uken. De tre prosjektene er Kanalveien 60 og Kanalveien 54, samt Tysnes omsorgssenter.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Næringsbygg og boligbygg for FAV-gruppen

Kanalveien 60 er et kombinert næringsbygg og boligbygg på ca. 10 200 m2 som Skanska skal bygge for FAV-gruppen. Det blir garasje i underetasje, butikk og lager i 1. etasje, kontorer i 2. og 3. etasje, og litt tilbaketrukket fra Kanalveien, på toppen av næringsbygget, blir det 17 leiligheter og et lite hageanlegg. Prosjektet gjennomføres i totalentreprise og kontrakten har en verdi på ca. 180 millioner kroner. Oppstart bygging skjer i løpet av første kvartal 2016 og prosjektet skal være ferdigstilt innen sommeren 2018.

Kontorbygg i Kanalveien 54

For samme kunde skal Skanska også bygge Kanalveien 54, som er et kontorbygg i to etasjer på ca. 1200 m2. Dette bygget vil kobles sammen med Kanalveien 60 gjennom felles parkeringsanlegg i underetasjen. I tillegg vil det bli parkering på taket. Prosjektet gjennomføres i totalentreprise. Det blir oppstart bygging i første kvartal 2016 og prosjektet skal være ferdigstilt innen utgangen av oktober 2017.

[img id="1"]

- Vi har over lang tid hatt et godt samarbeid med FAV-gruppen. Vi kjenner hverandre etter hvert godt og jeg er svært glad for at de har gitt oss tillitt til å også realisere disse to spennende prosjektene, forteller Jørgen Fjelstad, regiondirektør for Skanska Bergen.

Omsorgssenter i Uggdal

Den tredje kontrakten Skanska har signert siste uken er med Tysnes Kommune om bygging av et nytt omsorgssenter i Uggdal. Det nye omsorgssenteret blir på ca 5200 m2 og vil romme 10 omsorgsboliger og 30 sykehjemsplasser. Oppstart bygging blir første kvartal 2016 og prosjektet skal være ferdig tredje kvartal 2017. Prosjektet er vunnet i en konkurranse hvor både løsning og pris har vært avgjørende for byggherren.

- Vi setter pris på at Tysnes kommune har valgt å gjennomføre dette prosjektet i henhold til gjennomføringsmodellen som gjerne kalles integrert utvikling og gjennomføring eller Design-Build. Da får vi muligheten til å bruke hele bredden i vår kompetanse i både utviklingen og byggingen av prosjektet. Jeg er overbevisst om at vi har utviklet et godt prosjekt til glede for innbyggerne i Tysnes, både kvalitetsmessig og kostnadsmessig, avslutter Jørgen Fjelstad.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen