Veidekke bygger 231 studentboliger i Solna

Veidekke bygger 231 studentboliger i Solna

Stockholm Studentbostäder (SSSB) har gitt Veidekke Entreprenad oppdraget med å bygge 231 studentboliger i Huvudsta i Solna, rett nord for Stockholm. Kontrakten er en totalentreprise verdt 171 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Stockholm har drøyt 80.000 studenter men bare 13.000 studentboliger. Mangelen på studentboliger er stor, og den ble i vår beregnet til mellom 8.000 og 10.000 boliger. Prosjektet Veidekke skal bygge i Armégatan i bydelen Huvudsta i Solna er en del av SSSBs satsing på å bygge 2.000 nye studentboliger de neste årene. Boligene vil i all hovedsak bestå av ett-roms hybler med egen kjøkkenkrok.

Det kjennes svært godt å nå dra i gang byggingen av de 231 nye studentboligene

- Det kjennes svært godt å nå dra i gang byggingen av de 231 nye studentboligene. Selv om vi bygger på egen tomt har den økonomiske kalkylen helt til det siste vært en utfordring, men sammen med Veidekke har vi funnet løsninger som gjør at vi nå kan gjennomføre dette. Vår konstruktive dialog innebærer dessuten at vi har kunnet øke antallet studentboliger i prosjektet, sier Ingrid Gyllfors som er administrerende direktør for SSSB.

I Veidekke er vi veldig stolte over å ha fått tillit til å være med på å bidra til et boligløft for studenter

- I Veidekke er vi veldig stolte over å ha fått tillit til å være med på å bidra til et boligløft for studenter sammen med SSSB. Helt fra planleggingsstadiet har vi arbeidet på vår involverende måte, noe som frigjør kunnskap og engasjement for å finne de beste løsningene. Vi har også i neste fase involvert samarbeidspartnere for å få frem et så konkurransedyktig prosjekt som mulig, noe vi har lykkes med. I Veidekke vet vi at oppskriften på et vellykket prosjekt staves INVOLVERING, sier avdelingssjef David Grimheden i Veidekke.

Oppstart for byggearbeidene er planlagt i begynnelsen av neste år, og alt skal være klart for innflytting i løpet av 2017.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen