Veidekke bygger høyteknologisk i Trondheim

Veidekke bygger høyteknologisk i Trondheim

Lysgården blir et miljøsertifisert og grensesprengende kontorbygg med bruk av ny innovativ teknologi. Kontrakten er en totalentreprise etter samspill verdt 255 millioner kroner ekskl. mva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Veidekke Entreprenør har inngått kontrakt om bygging av Lysgården i Trondheim med Sluppenveien 19 AS, som eies 50 % hver av R. Kjeldsberg AS og Veidekke Eiendom.

Lysgården er smart. Bygget skal bruke teknologi utviklet i samarbeid med Siemens som vil sette en helt ny standard for fremtidens kontorbygg. Her vil man ikke finne en eneste lysbryter, blant annet vil lys og temperatur styres via brukernes smarttelefoner. Bygget vil gi helt nye muligheter for å skreddersy leiearealer og brukeropplevelser. Lysgården skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent , og får et energiforbruk på rundt 40 kWt per m 2. Bygget vil produsere strøm fra solcellepaneler og er støttet av Enova for de innovative løsningene.

Etter miljøstandarden BREEAM Excellent

Veidekkes byggeoppdrag omfatter oppføringen av kontorbygget på 12.000 m 2 over seks etasjer, samt opparbeidelse av deler av infrastruktur og en tilliggende park. Lys i kombinasjon med utstrakt bruk av glass i fasade og en stor glassgård vil være sentralt i bygget. Lysgården er den neste brikken i utviklingen av en ny by på Sluppen, og blir et naturlig blikkfang for alle som kjører E6 sørfra inn til Trondheim.

- Det er svært gledelig for oss at vi nå er i gang med byggingen av Lysgården. Vi har vært gjennom en prosjektutvikling i samspill med R. Kjeldsberg AS der vi har fått brukt organisa­sjonens kunnskap og sammen med de andre aktørene utviklet et grensesprengende kontorbygg. Vi skal selv være leietakere i bygget sammen med Veidekkes eiendoms- og industrivirksomhet og vi ser frem til å samles under ett tak i Trondheim igjen, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør Trøndelag.

- Vi skal lage bygg som folk trives i, og da er det viktig med mye dagslys. Som et drivhus hvor det vokser planter, men her er det ideene som skal vokse og gro. Vi vil også at byggene våre skal være identitetsskapende for leietakerne. Lysgården er for bedrifter som vil synes. Jobber du i Lysgården, kommer alle til å vite hvor du jobber, sier adm. dir. Ole Petter Bjørseth i R. Kjeldsberg AS.

70 prosent av bygget er allerede utleid. Blant leietakerne er konsulentselskapet Sweco, samt Veidekkes samlede virksomhet i Trøndelag. Innflytting vil være i juni 2019.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen