Veidekke bygger nye Landøya skole i Asker

Veidekke bygger nye Landøya skole i Asker

Asker kommune har skrevet kontrakt med Veidekke Entreprenør om oppføring av nye Landøya ungdomsskole i Asker. Kontrakten er en totalentreprise verdt 210 millioner kroner ekskl. mva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Veidekke har fått oppdraget etter å ha vunnet konkurransen om beste design- og løsningsforslag i februar i år. Etter gjennomført samspillfase med Asker kommune har partene i dag skrevet totalentreprisekontrakt om bygging av nye Landøya skole.

Den nye ungdomsskolen skal huse 540 elever fra åttende til tiende skoletrinn. Skolen blir på totalt 9.400 m2 med undervisningsarealer, flerbrukshall og lokaler for sambruk og kultur. Veidekkes oppdrag innebærer også rivning av eksisterende skolebygg og Landøya bad, samt opparbeidelse av utomhusarealene rundt skolen.

- Gode skolebygg er noe av det viktigste vi kan bygge, og vi er svært godt fornøyd med å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget. Vi gleder oss over å ha fått tillit fra Asker kommune og til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt i samspillsfasen. Nå skal vi og våre underentreprenører gjennomføre prosjektet på en best mulig måte i felleskap med kommunens team, sier distriktsleder Sverre Liavaag i Veidekke Entreprenør.

Byggearbeidene starter første januar, og den nye skolen skal stå ferdig til skolestart høsten 2018.

ARKITEKTUR/21. juni 2018

Arealeffektive boliger med god standard

– Som arkitekter med stor andel boligprosjektering opplever vi i økende grad at byggherre ønsker å tilrettelegge for små boliger, og at vi må tegne svært arealeffektive planløsninger. Boligprisen i Oslo og andre store byer øker dramatisk og det er stor etterspørsel etter å bo sentralt. Samtidig er det en økende andel enslige husholdninger/endrede preferanser etc., som etterspør mindre arealer. Derfor har Hille Melbye Arkitekter utarbeidet en forskningsrapport som tar for seg disse temaene. Les hele saken

Til toppen