Veidekke bygger nye Tverlandet skole i Bodø

Veidekke bygger nye Tverlandet skole i Bodø

Veidekke Entreprenør har signert kontrakt med Bodø kommune om å oppføre nye Tverlandet skole som blir den første skolen i Bodø bygget som passivhus. Oppdraget er en totalentreprise verdt 242 millioner kroner ekskl. mva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Når elevene kommer til skolestart i 2019 på nye Tverlandet skole vil skolen ha plass til 750 elever fra første til tiende klasse. 9.400 m 2 over to etasjer gir mulighet til tre klasser per årstrinn, alle nødvendige funksjoner, samt ny gymsal.

- Vi har tatt høyde for folkevekst på Tverlandet i beregningen. Folk må bare hive seg rundt, sier Bodø kommunes prosjektansvarlig Sissel Olga Pettersen med et smil.

Lødingen skole og Tverlandet skole blir slått sammen når den nye skolen står klar. Elevene ved begge skolene Elevene ved begge skolene har vært med på å utforme de flotte uteområdene rundt sin nye skole.

- Elevene har hatt arbeidsgrupper som har gitt svært gode innspill på hvordan de vil ha det. De har vært veldig kreative, og kommer til å kjenne igjen forslagene sine i området når de starter på skolen. Det har vært en veldig inspirerende prosess for oss i planleggingen også, avslutter Pettersen.

Veidekkes største skoleprosjekt

- Nye Tverlandet skole er det største skoleprosjektet Veidekke har hatt i Nord-Norge, både i elevtall og kontraktstørrelse. Jeg mener jo at skolebygg er noe av det mest meningsfulle vi kan bygge, så dette er et stort og viktig oppdrag for oss, sier distriktsleder Ronny Robertsen i Veidekke Entreprenør.

Veidekkes byggearbeider starter opp i begynnelsen av april og skal avsluttes i desember 2018, mens elevene kommer til skolestart høsten 2019.

Til toppen