Veidekke bygger passivhusskole i Knivsta

Veidekke bygger passivhusskole i Knivsta

Veidekkes svenske datterselskap Arcona har fått i oppdrag av Kommunfastigheter i Knivsta å bygge Vrå skole i Alsike sør for Uppsala.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Prosjektet skal gjennomføres som en totalentreprise i samspill, og kontrakten har en målpris på 169 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Vrå skole blir en ny skole for totalt 660 elever fra femte til niende klasse. Bygget på cirka 8.000 m2 skal bli så energieffektivt at det vil oppfylle kravene til passivhusstandard. Med jordvarme og solceller er målet å komme under et årlig energiforbruk på 15 kWh/m2.

- Vi er veldig glade for at Kommunfastigheter i Knivsta har valgt Arcona som entreprenør for oppdraget med den nye passivhusskolen. Vi tar fatt på arbeidene med stor glede og ydmykhet, og ser oppdraget som en anerkjennelse av vår styrke i å gjennomføre samspillsprosjekter med høye miljøambisjoner, sier Stefan Mårtensson i Arcona.

MILJØ/16. januar 2019

Multiconsult vinner miljøpris

Multiconsult er kåret til Årets Miljøfyrtårn 2018 for sitt foregangsarbeid med å trekke bærekraft inn i startfasen av oppdrag og prosjekter. God prosjektering og rådgiving er en forutsetning for å lykkes med bærekraft innen bygg, anlegg og eiendom, der selskapet har sin virksomhet. Les hele saken

Til toppen