Veidekke med nytt stort oppdrag i Bjørvika

Veidekke med nytt stort oppdrag i Bjørvika

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med A9 Palekaia AS om å bygge hele storprosjektet Diagonale ved operaen i Oslo sentrum der TV2 blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise verdt 800 millioner kroner ekskl. mva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Veidekke fikk i høst i oppdrag å bygge kjelleren på prosjektet, en avtale verdt 150 millioner kroner. Den nye kontrakten inkluderer kjellerprosjektet, og øker dermed Veidekke Entreprenørs ordrereserve med 650 millioner kroner ekskl. mva. i første kvartal.

[img id="1"]

Prosjektet Diagonale blir liggende mellom Dronning Eufemias gate og Operagata. Hele prosjektet vil inneholde rundt 400 studentboliger, 14.000 m2 kontorer og 4.000 m2 forretninger/ serveringslokaler på gateplan. Det hele blir fordelt på to bygningskropper bundet sammen av en felles kjeller.

- Nå gleder vi oss til å se bygningene reise seg. Diagonale er et spektakulært prosjekt med en svært attraktiv beliggenhet. Kombinasjonen av studenthybler, restauranter og kontorer kommer til å tilføre området liv både på dagtid og kveldstid. Med Veidekke på laget har vi en entreprenør som både kjenner Bjørvika godt og som har stor kompetanse og gjennom­føringsevne på denne type prosjekter, sier Øystein Trøseid styrets leder i A9 Palekaia AS.

- Diagonale er et strategisk viktig prosjekt for Veidekke som styrker vår vekst og posisjon i Oslo. Vi takker for tilliten som er vist oss, og ser frem til å ta fatt på resten av byggeoppdraget, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør Oslo.

Arbeidene med kjelleren startet opp i november 2015. Ferdigstillelse for kontorbygget blir januar 2018, studenthyblene juli samme år.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen