Nye Ruseløkka skole skal se slik ut.
Nye Ruseløkka skole skal se slik ut. (Illustrasjon: Gasa arkitekter)

​Veidekke skal bygge skole for 370 millioner

Veidekke Entreprenør AS og Undervisningsbygg inngikk kontrakt fredag 14. september om bygging av nye Ruseløkka skole i en totalentreprise. Byggestart er i januar 2019 med planlagt ferdigstillelse i februar 2021.

  • Skole
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Den nye skolen blir på 10.300 kvadratmeter fordelt på syv etasjer for 690 elever fra 1.-10. trinn. På grunn av tomtens størrelse må det bygges høyt for å beholde mest mulig av skolegården. Det vil også bli et grønt og spennende uteareal for elevene på taket.

– Ruseløkka skal ha en landsomfattende danse- og ballettlinje i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Dessuten skal det legges til rette for sambruk med nærmiljøet etter skoletid, forteller prosjektleder Øyvind Halvorsen i Undervisningsbygg.

Prosjektlederne Øyvind Halvorsen og Øyvind Kim Dahl, seksjonsleder Magnar Skår, adm. dir. Rigmor Hansen og Erik Økland i Veidekke. Foto: Benedicte Nylund

Det er dessuten lagt opp til høye miljøambisjoner med et nesten Nullenergibygg. Det skal bli solceller på deler av taket og i fasadene i tillegg til utslippsfri byggeplass. For å få til dette er ett av tiltakene bruk av fjernvarme for byggvarme og byggtørk, men også tilstrebe utslippsfrie og elektriske løsninger ellers på byggeplass.

– Vi ser fram til å ta fatt på et spennende skoleprosjekt godt synlig i bybildet. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt, er i tråd med Veidekkes miljøambisjoner, sier Erik Økland i Veidekke Entreprenør.

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.  

JURIDISK/25. april 2019

Kjøper har fortsatt risikoen for om tomten kan utnyttes

Høsten 2018 avsa Høyesterett dom hvor kjøpet av en boligtomt ble hevet, da det viste seg at tomten var ubebyggelig som følge av et offentligrettslig byggeforbud. Enkelte har oppfattet at dette kunne være en oppmyking av kjøpers risiko og at det nå er mindre behov for å sjekke tomten grundig før kjøp. Les hele saken

Til toppen