Veidekke skrev kontrakt om miljøskole i Horten

Veidekke skrev kontrakt om miljøskole i Horten

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Vestfold fylkeskommune om bygging av ny videregående skole i Horten med plass til 1200 elever.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Skolen bygges som plusshus og skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM NOR Outstanding. Kontrakten er en totalentreprise verdt 450 millioner kroner ekskl. mva.

Den nye skolen i Lystlunden blir på cirka 18.000 m2 og erstatter dagens to videregående skoler i Horten. Konseptet til Veidekke og Link Arkitektur som vant anbudskonkurransen er et kompakt og rasjonelt skolebygg med utstrakt bruk av resirkulert stål og massivt tre som vil bidra til å redusere klimagassutslippene med 40 %.

Den klima- og energivennlige skolen blir et såkalt plusshus, noe som betyr at den skal produsere mer energi enn den forbruker gjennom hele byggets levetid. Det skal utelukkende benyttes fornybare energikilder ved driften av skolen, og det løses gjennom bruk av grunnvarme fra 30 energibrønner og energi fra 3.500 m2 solceller på taket.

- Det å bygge gode fremtidsrettede skoler er noe av det viktigste vi kan være med på, og det er ekstra motiverende med så offensive miljømål som det er i dette prosjektet. Etter Thor Heyerdahl og Færder er dette den tredje store videregående skolen vi bygger i Vestfold de senere årene. Vi er stolte over å ha blitt foretrukket, og nå gleder vi oss til å ta fatt på byggeprosessen, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Entreprenør.

Byggestart blir i januar 2017, og skolen skal stå ferdig til skolestart i august 2019.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen