Veidekke starter sin HMS-uke i Norden

Veidekke starter sin HMS-uke i Norden

I går startet Veidekkes årlige HMS-uke med flere hundre store og små arrangementer i Norge, Sverige og Danmark.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Skal Veidekke nå målet om null alvorlige skader, må alle si klart i fra dersom de ser noen som utsetter seg selv eller andre for uakseptabel risiko. Derfor er temaet for årets uke enkelt og greit «Bry deg, si i fra!».

- Vår overordnede HMS-målsetting er at ingen skal bli syke, skade seg eller i verste fall miste livet som følge av å jobbe i eller for Veidekke. De senere årene er antall alvorlige skader redusert betydelig, men fremdeles skjer det dessverre ulykker der kollegaer ødelegger seg for livet. For å få slutt på dette må vi bli enda bedre til å si i fra om vi oppdager situasjoner som potensielt kan medføre skade. Dette handler om å bry seg, og det skal vi fokusere på under HMS-uken 2016, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA.

Stadig høyere sikkerhetstilstand, økt oppmerksomhet og nye HMS-tiltak ga en nedgang på 37 % for de alvorligste skadene i Veidekke i 2015. Men fortsatt var det 22 personer som skadet seg i arbeid på et av Veidekkes prosjekter i fjor slik at de mest sannsynlig må leve med skaden resten av livet. Derfor har konsernet startet arbeidet med en kultur der alle skal ta ansvar og si i fra før noe går galt. Det betyr i praksis å senke terskelen for å si i fra og samtidig øke forståelsen for når, hvordan og hvorfor vi skal si i fra. 

[youtube id="e84ZC32UIQg"]

SOLENERGI/24. april 2019

Bislett stadion er først i Norge med lagring av solenergi på brukte bilbatteri

Bislett stadion ble i 2018 Norges første idrettsanlegg med solceller på taket. Nå har den tradisjonsrike stadion også fått sitt eget anlegg for energilagring basert på gjenbrukte batterier fra kasserte elektriske biler. Les hele saken

Til toppen