Veidekke tar i bruk EBAs e-læringskurs

Veidekke tar i bruk EBAs e-læringskurs

Veidekkeskolen har inngått avtale med Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) om å kjøre e-læringskursene Sikker bruk av håndholdt verktøy og Risikovurdering og HMS-regelverk på sin bedriftsinterne e-læringsplattform.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

EBA har etablert www.byggenaringensnettskole.no og har utviklet e-læringskurs innen HMS-området for bygg- og anleggsnæringen. Kursene er relevante og tilgjengelige for alle.

Alle som jobber med arbeidsutstyr som kan utgjøre en fare for liv eller helse skal ha gjennomført dokumentert sikkerhetsopplæring av det aktuelle verktøyet. Sammen med en praktisk gjennomgang, tilfredsstiller kurset "Sikker bruk av håndholdt verktøy" forskriftskravene for sikkerhetsopplæring av de aktuelle verktøyene.

Det er arbeidsgiver som er ansvarlig for å kunne dokumentere at opplæring er gitt. Når man har gjennomført e-læringskurset får kursdeltakeren et kursbevis, og bedriften som har kjøpt kurset kan til enhver tid se hvem som har gjennomført og bestått kurset.

For Veidekke var det naturlig å legge kursene inn i sin egen nettskole.

Andreas Osland i Veidekke Industri, sier at de har lagt kursene inn i de obligatoriske læringsløpene for de faggruppene der dette er aktuelt.

- Vi tror dette vil øke kvaliteten og gjennomføringsgraden på dokumentert opplæring, sier Osland, som også er interessert i å samarbeide med EBA om å utvikle flere e-læringskurs.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen