Vel overstått Building Green messe i Oslo
(Foto: Khan Le)

Vel overstått Building Green messe i Oslo

Den første Building Green messen i Oslo er vel overstått. Mange besøkte messen på Gamle Museet i forrige uke. Ditte Rosenquist, prosjektleder i Building Green, gleder seg over å kunne fortsette med å utvikle og forbedre Building Green i Norge når de vender sterkt tilbake igjen i januar 2020.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Building Green ble etablert i København i 2011, og har siden blitt forbedret og utviklet gjennom årene. Building Green har som misjon å belyse viktigheten av bærekraftig byggeri og tenking. I forrige uke hadde den grønne messen sin første debut utenfor Danmarks landegrenser, den 17. og 18. oktober på Gamle Museet i Oslo. Her florerte spennende utstillere, nytenkende foredragsholdere og pionerer innen bærekraftig arkitektur og byggeri. Ditte Rosenquist, prosjektleder i Building Green, forteller at de er fornøyde med deres første messe i Norge:

– Vi er glade for at besøkende fikk muligheten til å bli inspirert av flere norske og internasjonale foredragsholdere og paneldebatter. Det var høy kvalitet på oppleggene og utstillere. Building Green ble åpnet av Heidi Sørensen, direktør i Klimaetaten i Oslo Kommune. Senere på dagen var det spesielt stor interesse fra publikum da Prof. Dr. Michael Braungart stod på scenen, som er en av de fremste tenkerne innen bærekraftig byggeri.

  Foto: Khan Le

– Det var stort engasjement fra publikum, og det var flere som stilte spørsmål. Den andre dagen på Building Green åpnet med paneldiskusjonen «Building high with low strain» ledet av Nordic Network for Tall Wood Buildings. Her diskuterte de hvordan man skal samarbeide på tvers av landegrensene for å bygge mer i tre, og det syntes jeg ble en god og interaktiv debatt hvor publikum fikk muligheten til å delta gjennom deres telefoner, forteller Ditte Rosenquist.

Fornøyde med målgruppen

Ditte Rosenquist forklarer at de er glade for responsen fra foredragsholderne og utstillere. De sørget for å invitere den rette målgruppen:

  Foto: Khan Le

– Vi er veldig fornøyde med hvem som dukket opp på messen. Besøkende var godt representert fra yrkesgruppene arkitekter og byggherrer. Så våre utstillere og foredragsholdere fikk muligheten til å kommunisere deres grønne produkter, tanker og ideer til den riktige målgruppen.

Building Green vender tilbake igjen i 2020

– Litt over 740 mennesker besøkte messen, så vi er fornøyde med det, men vi skulle selvfølgelig ønsket enda flere. Det var en utfordring da det var andre arrangementer innen bransjen som ble holdt på samme tidspunkt. Vi tar med oss disse erfaringene og derfor har vi valgt å legge neste Building Green i januar 2020, så slipper vi for mange konkurrerende arrangementer på samme tidspunkt. Vi har allerede fått gjenbookinger fra flere utstillere som ønsker å være med neste gang også, forteller Ditte Rosenquist.

  Foto: Khan Le

En vellykket Building Green i Oslo er ferdig for denne gangen, og vender sterkt tilbake igjen i januar 2020.

– Vi gleder oss over å kunne fortsette med å utvikle og forbedre Building Green både i Danmark og i Norge. Nå retter vi fokuset på neste arrangement som holdes i København den 31. oktober og 1. november, avslutter Ditte Rosenquist.

TRE/26. mars 2019

Verdens høyeste trebygning står ferdig i Norge

Mjøstårnet ble offisielt åpnet den 15. mars 2019, og tar over tittelen som verdens høyeste trebygning. Bygningen på 18 etasjer, som ligger i Brumunddal, er hele 85,4 meter høy. Bygningen inkluderer et hotell, private hjem og kontorlokaler. Metsä Woods raske, lyse og grønne Kerto® LVL-produkter (laminert finertre) ble brukt i de mellomliggende gulvelementene i bygningen. Les hele saken

Til toppen