ZinCo har levert grønt tak til Stavanger Forum.
ZinCo har levert grønt tak til Stavanger Forum. (Bilde: Stavanger Forum)

Verdens eldste på grønne tak

Avhengig av oppbygningen, så kan et grønt tak holde tilbake opptil 90 % av vannet som treffer taket. Det vil signifikant redusere overflateavrenningen på taket.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Grønne tak er et viktig tiltak i forhold til Lokal Overvanns Disponering (LOD). Mindre avrenning fra taket reduserer belastningen på avløpssystem og rør, sier daglig leder Johhny Trandem i ZinCo.

ZinCo Norge leverer komplette systemer til grønne tak og takhager i Norge. Løsningen er utviklet av ZinCo GmbH, verdens eldste grønne tak firma. Systemet bygges opp av rotsperre, vannbevarende beskyttelsesmatte, dreneringslag, systemfilter, vekstlag og vegetasjon – og hvert lag har nødvendige funksjoner.

– Vegetasjonen kan bestå av tørketålende og robuste planter som sedumarter opp til mer krevende busker til og med trær. Under har vi et substrat som er et perfekt vekstmedium, forteller Trandem.

 

ZinCo bygges opp av mange lag
ZinCo bygges opp av mange lag

– Substratet har skrinn jord, bruker man matjord vil ugress ta over, sier han.

Grønne tak kjøler og tilfører fuktighet til luften. Dette bedrer mikroklimaet i nærheten av taket. Dette er spesielt viktig i urbane strøk. Strategisk plasserte grønne tak kan redusere effekten av såkalte ”heat islands”, som frekvent forekommer i byområder om sommeren.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen