Verdens høyeste trehus skal nå bygges

Verdens høyeste trehus skal nå bygges

Mjøstårnet som skal bygges i Brumunddal vil med sine 18 etasjer bli 80 meter høyt og dermed også verdens høyeste trehus.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Prosjektet, som er tegnet i ArchiCAD, er et samarbeid mellom byggherre AB Invest AS, entreprenør HENT AS, total-underentreprenør Moelven Limtre AS og Voll Arkitekter.

Tanken bak

- Tradisjonsrikt materiale i høyteknologisk kontekst er stikkord her. Dette er et prosjekt vi alle kommer til å bli stolte av – og som vi er svært fornøyd med å ha utviklet» har markeds- og utviklingsdirektør i HENT, Knut Alstad, uttalt.

Mjøstårnet blir omtalt som et signalbygg der byggemetoden vil være helt unik. Å bruke norske tradisjoner med trevirke som byggemateriale i denne typen bygg er helt nytt.

[img id="1"]

Prosjektet skal vise hva norsk industri kan prestere med bruk av tre, og gjenspeiler også Brumunddals stolte tradisjon som trelastby. Ferdigstilt vil dette være verdens høyeste trebygg.

Målet er at det skal være et godt sted å arbeide, være hotellgjest og et godt sted å bo.

Om prosjektet

Mjøstårnet har et totalt omfang på om lag 15 000 kvm og er 18 etasjer høyt. Bygningen vil bestå av leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og fellesarealer.

Prosjektet består av 3 deler: Selve Mjøstårnet, boliger langs Mjøsa og et mellomliggende kommunalt svømmeanlegg for Ringsaker Kommune.

Tomten som følger E6 vest for Brumunddal og har en flott beliggenhet. Det er omringet av vann på tre sider, noe som gir en fantastisk utsikt over Mjøsa og elva.

Det er en målsetting at hovedkonstruksjoner skal kunne bygges i tre, og skal holdes i naturlige trefarger. Det vil si at hovedkonstruksjonene er planlagt i limtre og at bygget skal kles med tre på alle vegger. Hovedgrunnen til dette er det «grønne skiftet» og for å bevise at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger. Fasadene vil ha et stilisert og repeterende mønster som skal være inspirert av vannets bevegelse og lysets spill.

Svømmeanlegget vil ha vinduer langs tre av fasadene. Dette vil gjøre at lyset kommer inn i hele hallen og det vil være mulig å se ut over landskapet fra bassenget.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen