Vestlandets byggenæring samles på ByggExpo

Vestlandets byggenæring samles på ByggExpo

Et kompetanseskifte er på gang i byggebransjen, noe årets ByggExpo i Grieghallen i Bergen setter fokus på. I år kan man ta del av ny fagkunnskap i form av seminarer rundt blant annet BREEAM, BIM, brannsikkerhet, miljø, digitalisering, smartere bygg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

På ByggExpo samles samarbeidspartnere og ledende aktører i regionens byggenæring til en møteplass med aktuelle seminarer.

[factbox id="2"]

Viktige temaer som berører

Det er ingen tvil om at bruk av digitale verktøy er den viktigste suksessfaktoren for å oppnå bærekraft, produktivitet, kostnadsreduksjon og bedre HMS i fremtidens byggeprosesser.

På få år har miljøsertifiseringen BREEAM-NOR blitt en selvfølge for flere og flere aktører i bygge- og eiendomsnæringen. Bergen og Vestlandet er intet unntak og det oppføres stadig nye bygg med høye miljøambisjoner. Nå kommer også de første BREEAM-boligene. Hva er erfaringen med bruk av BREEAM så langt og hvordan ser fremtiden ut?

[factbox id="1"]

De fremste aktørene innen fremtidens byggenæring

Prosjektleder Tone Bonnerud fra arrangøren Compass Fairs ser frem til å samle de fremste aktørene innen fremtidens byggenæring. Det regionale aspektet har vært viktig for mobiliseringen.

- Oppslutningen til ByggExpo har vært veldig gledelig. Vi har fått med flere av de største og viktigste aktører i regionens byggenæring, i tillegg til lokale bedrifter som vil vise seg frem og møte nye oppdragsgivere og samarbeidspartnere. Felles for alle, er at de har anerkjent ByggExpo som en etterlengtet, regional og effektiv møteplass, sier Bonnerud.

BIM/24. september 2018

Cramo lanserer BIM-tjenester

I mai i år inngikk Cramo avtale med Pro-Consult for å kunne utvikle konsepter og tjenester med smart teknologi. Cramo satser tungt på digitalisering, og målet er å bidra til mer effektiv prosjektledelse og prosjektgjennomføring, som gir lønnsom og bærekraftig vekst i bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

DIGITALE VERKTØY/24. september 2018

Vil bli blant Norges fremste innen digitale verktøy for BA næringen

Devinco i Trondheim kjøper majoriteten av aksjene i Bergensbedriften Mobile Worker, og de ansatte vil utgjøre de resterende eierne. Samlet vil de to selskapene få over 80 ansatte og en forventet omsetning på nærmere 100 millioner i 2018, og dermed bli en av Norges største kompetansemiljø innen digitale og skybaserte løsninger for bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

Til toppen