Level(s) er utviklet av EU-kommisjonen i nært samarbeid med industriinteressenter, inkludert Saint Gobain, Skanska og Sustainable Building Alliance.
Level(s) er utviklet av EU-kommisjonen i nært samarbeid med industriinteressenter, inkludert Saint Gobain, Skanska og Sustainable Building Alliance. (Foto: Pixabay)

Vil du være med å løfte rapportering av bærekraftige bygg i Europa?

Som medlem i den globale organisasjonen, World Green Building Council (WGBC), søker NGBC nå etter gode norske kandidater som kan være med å utvikle, og teste et helt nytt rapporteringssystem for bærekraftige bygg.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Level(s) er et frivillig system for bygningssektoren, som består av kategorier som skal måle ytelsen for bærekraftige bygninger fra begynnelse til slutt. Systemet er på mange måter en verktøykasse for å utvikle, overvåke, og drifte en bygning som bruker indikatorer basert på eksisterende verktøy, og standarder, som for eksempel sertifiseringsordninger som BREEAM og andre.

På tvers av landegrensene, og ulike systemer

Systemet muliggjør sammenligning av data- og resultater, på tvers av landegrensene, og på tvers av ulike systemer. Det kan også brukes som et hjelpemiddel i en sertifiseringsprosess for å være sikker på at enkelte kriterier er på linje med europeiske krav.

EU-kommisjonen inviterer til konferanse 4. desember 2017 for å lære mer om systemet. Bedrifter, foreninger og offentlige myndigheter er velkommen til å delta. Prøveperioden går over to år, og Europakommisjonen vil gi teknisk støtte under denne prosessen.

Du kan lese mer om konferansen her.

Level(s) er utviklet av EU-kommisjonen i nært samarbeid med industriinteressenter, inkludert Saint Gobain, Skanska og Sustainable Building Alliance.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen