Vinner internasjonal pris for ny dansk skole

Vinner internasjonal pris for ny dansk skole

C.F. Møller Architects vinner Iconic Award 2017 i kategorien «Unik arkitektur» for Copenhagen International School. En ny og veldig bærekraftig skole i Nordhavn, en del av København som er under utvikling.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Iconic Awards er en internasjonal konkurranse for arkitekter, designere og byggebransjen.   Dette er den første nøytrale, internasjonale arkitektur- og designkonkurransen som fokuserer på hvordan de ulike fagfeltene samarbeider.

Den anerkjenner visjonær arkitektur, innovative produkter og bærekraftig kommunikasjon fra alle felt innen arkitektur, byggebransjen, eiendomsbransjen og produksjonsindustrien innen fem hovedkategorier. Derfor setter konkurransen søkelyset på hvor viktig det er at de ulike sektorene samarbeider.

– Vi er stolte over å ha fått Iconic Award 2017. Utmerkelsen er en anerkjennelse av C.F. Møller Architects fundamentale tilnærming til å skape bærekraftige, innovative og langvarige løsninger ved hjelp av en velprøvd og helhetlig metode, sier Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt.

Design for alle aldre

Copenhagen International School ligger på en prominent tomt i Københavns nye bydel Nordhavn. Skolen skal koble sammen skolens anlegg med offentligheten i det urbane miljøet, samtidig som det skal gi skolen en åpen atmosfære.

Hovedskolebygningen er delt inn i fire mindre tårn, hvert av dem tilpasset behovene til barn i ulike trinn av utviklingen. Den har kapasitet til 1200 elever.
Skolebygningens unike fasade er dekt av 12 000 solcellepaneler, hver av dem individuelt vinklet for å skape en paljettliknende effekt, og disse leverer mer enn halvparten av skolens årlige strømforbruk. Solcellene dekker totalt 6048 kvadratmeter, noe som gjør dette til det største bygningsintegrerte solcelleanlegget i Danmark.

Det blir mer læring

C.F. Møller Architects har nettopp ferdigstilt Molde kulturskole, Herningsholm yrkesskole og vunnet konkurransen om skolen Nye Islands Brygge i København. I utdanningssektoren har C.F. Møller også fullført Maersk Tower i København, som brukes av det medisinske fakultet for helse, universitetet i København, og nå realiseres Biomedicum i Stockholm for Karolinska Institutet, ett av verdens ledende medisinske universiteter.

SOLENERGI/24. april 2019

Bislett stadion er først i Norge med lagring av solenergi på brukte bilbatteri

Bislett stadion ble i 2018 Norges første idrettsanlegg med solceller på taket. Nå har den tradisjonsrike stadion også fått sitt eget anlegg for energilagring basert på gjenbrukte batterier fra kasserte elektriske biler. Les hele saken

Til toppen