Vinner prisen for bransjens beste BMS-system

Vinner prisen for bransjens beste BMS-system

Prisen for bransjens beste BMS-system går til Schneider Electric, med SmartStruxure. I et marked som etterspør stadig mer effektive løsninger henger kåringen høyt.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I følge Navigant Research, som står bak kåringen, vinner SmartStruxure først og fremst på grunn av sin evne til å optimere energistyring og redusere drift- og vedlikeholdskostnader for effektiv bygningsdrift. I tillegg trekker Naivant Research fram systemets analysemuligheter, som bidrar til å utvikle og optimalisere byggdriften.

[factbox id="1"]

- Det er selvsagt gøy med annerkjennelse for at vi klarer å ha bade innovative og stabile systemer samtidig. Fornøyde kunder, gode partnere og teknologisk fremgang gjør oss sultne på å fortsette arbeidet. Jeg ser kåringen som et klarsignal for å utvikle neste generasjon BMS, bygd på løsningene vi har i dag, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

- En hjørnestein for byggsektoren

Prisen går til Schneider Electric, for andre år på rad. Navigant Research gir selskapet honnør og omtaler teknologien SmartStruxure som en hjørnestein innen infrastruktur og bygningsdrift.

-Schneider Electric dominerer fagmiljøet med sin ekspertise i energieffektivisering. Med dyptgående kunnskap for ulike bransjer evner Schneider Electric å utvikle og optimalisere kundens behov. Selskapet tilbyr i tillegg fleksible produkter tilpasset kundens ønsker, sier Casey Talon, forskningsanalytiker hos Navigant Research.

SmartStruxure-plattformen er utviklet for å utnytte bygningsdriftens fulle potensiale. Otterstadforteller hvordan:

-Tradisjonelt sett har informasjonsbehandlingen vært preget av silotenkning. Vi har heller sørget for at de forskjellige informasjonsstrømmene spiller på lag. Da får kunden god oversikt over energi- og ressursbruken i byggdriften. Det unike med SmartStuxure er kort og godt at teknologien bygger bro mellom de tradisjonelle informasjonssiloene.

Teknologien er cloud-basert og tilgjengelig på flere plattformer. Muligheten til å styre bygningsdriften fra en mobilapplikasjon kan være et svært nyttig administrasjonsverktøy.

Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR)

VR og AR skal øke brukervennligheten og skape fremtidens effektive BMS-systemer. Schneider Electric har nylig kjøpt det innovative software-selskapet MWPowerlab. Formålet med oppkjøpet er å øke utviklingen av både Virtual og Agumented Reality til bygninger, industriell automasjon og elektrisk infrastruktur.

[factbox id="2"]

Schneider Electric er allerede i gang med å teste VR og AR som verktøy for å øke brukervennligheten innenfor BMS og i utdanning. MWPowerlab som er ledende på tredimensjonal sanntidsteknologi, skal fremme bruk av VR og AR hos Schneider Electric.

- Oppkjøpet gir Schneider Electrics kunder adgang til avansert teknologi med høy grad av brukervennlighet. Innenfor byggbransjen forventer vi at VR og AR blir det naturlige valget for å levere operatørtrening, simulering og driftsoptimering, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

Bedre ytelse og læring

Det er store forventninger til potensialet som ligger i VR- og AR-teknologiene, som bedre bygningsfunksjonalitet. Schneider Electric er overbevist om at teknologien vil heve bygningsytelsen. Dette er fordi VR og AR evner å sette brukernes behov i sentrum.

- BMS-anlegg blir generelt mer avansert, men utdanningen er ikke like oppdatert på utviklingen. VR åpner for nye måter å trekke det visuelle inn i læringen på. Da blir det lettere å teste nye tiltak uten at bruker av bygningen blir påvirket, sier Otterstad fra Scheider Electric.

Teknologien utvikler seg i rekordfart. Derfor er det viktig at bransjens utdanning og kursing også tar i bruk de nyeste teknologiene som er designet for å optimalisere bygningsdrift.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen