Vinner prisen for bransjens beste BMS-system

Vinner prisen for bransjens beste BMS-system

Prisen for bransjens beste BMS-system går til Schneider Electric, med SmartStruxure. I et marked som etterspør stadig mer effektive løsninger henger kåringen høyt.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I følge Navigant Research, som står bak kåringen, vinner SmartStruxure først og fremst på grunn av sin evne til å optimere energistyring og redusere drift- og vedlikeholdskostnader for effektiv bygningsdrift. I tillegg trekker Naivant Research fram systemets analysemuligheter, som bidrar til å utvikle og optimalisere byggdriften.

[factbox id="1"]

- Det er selvsagt gøy med annerkjennelse for at vi klarer å ha bade innovative og stabile systemer samtidig. Fornøyde kunder, gode partnere og teknologisk fremgang gjør oss sultne på å fortsette arbeidet. Jeg ser kåringen som et klarsignal for å utvikle neste generasjon BMS, bygd på løsningene vi har i dag, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

- En hjørnestein for byggsektoren

Prisen går til Schneider Electric, for andre år på rad. Navigant Research gir selskapet honnør og omtaler teknologien SmartStruxure som en hjørnestein innen infrastruktur og bygningsdrift.

-Schneider Electric dominerer fagmiljøet med sin ekspertise i energieffektivisering. Med dyptgående kunnskap for ulike bransjer evner Schneider Electric å utvikle og optimalisere kundens behov. Selskapet tilbyr i tillegg fleksible produkter tilpasset kundens ønsker, sier Casey Talon, forskningsanalytiker hos Navigant Research.

SmartStruxure-plattformen er utviklet for å utnytte bygningsdriftens fulle potensiale. Otterstadforteller hvordan:

-Tradisjonelt sett har informasjonsbehandlingen vært preget av silotenkning. Vi har heller sørget for at de forskjellige informasjonsstrømmene spiller på lag. Da får kunden god oversikt over energi- og ressursbruken i byggdriften. Det unike med SmartStuxure er kort og godt at teknologien bygger bro mellom de tradisjonelle informasjonssiloene.

Teknologien er cloud-basert og tilgjengelig på flere plattformer. Muligheten til å styre bygningsdriften fra en mobilapplikasjon kan være et svært nyttig administrasjonsverktøy.

Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR)

VR og AR skal øke brukervennligheten og skape fremtidens effektive BMS-systemer. Schneider Electric har nylig kjøpt det innovative software-selskapet MWPowerlab. Formålet med oppkjøpet er å øke utviklingen av både Virtual og Agumented Reality til bygninger, industriell automasjon og elektrisk infrastruktur.

[factbox id="2"]

Schneider Electric er allerede i gang med å teste VR og AR som verktøy for å øke brukervennligheten innenfor BMS og i utdanning. MWPowerlab som er ledende på tredimensjonal sanntidsteknologi, skal fremme bruk av VR og AR hos Schneider Electric.

- Oppkjøpet gir Schneider Electrics kunder adgang til avansert teknologi med høy grad av brukervennlighet. Innenfor byggbransjen forventer vi at VR og AR blir det naturlige valget for å levere operatørtrening, simulering og driftsoptimering, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

Bedre ytelse og læring

Det er store forventninger til potensialet som ligger i VR- og AR-teknologiene, som bedre bygningsfunksjonalitet. Schneider Electric er overbevist om at teknologien vil heve bygningsytelsen. Dette er fordi VR og AR evner å sette brukernes behov i sentrum.

- BMS-anlegg blir generelt mer avansert, men utdanningen er ikke like oppdatert på utviklingen. VR åpner for nye måter å trekke det visuelle inn i læringen på. Da blir det lettere å teste nye tiltak uten at bruker av bygningen blir påvirket, sier Otterstad fra Scheider Electric.

Teknologien utvikler seg i rekordfart. Derfor er det viktig at bransjens utdanning og kursing også tar i bruk de nyeste teknologiene som er designet for å optimalisere bygningsdrift.

EIENDOMSFORVALTNING/20. november 2018

Skal forvalte verdens høyeste trehus

Usbl har sikret seg forvaltningskontrakten på verdens høyeste trehus. Mjøstårnet i Brumunddal, hvor Arthur Buchardt er byggherre, vil rage hele 84,5 meter over bakken. Når bygget står ferdig skal Usbl sørge for både etablering og forvaltning videre. Les hele saken

Til toppen