WiTo-kvartalet tildelt Cityprisen Nord

WiTo-kvartalet tildelt Cityprisen Nord

Cityprisen Nord ble 20. oktober tildelt utbygger Thor Eiendom for WiTo-kvartalet i Tromsø, der Peab – Bjørn Bygg var entreprenør.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

WiTo-gården er et av Tromsøs mest kjente bygg. Opprinnelig bygget i 1910, men totalrehabilitert i 2011-2013. I samme prosjekt ble det bygget et nytt kontor- og forretningsbygg i tilknytning til WiTo-gården. Byggene utgjør i dag WiTo-kvartalet, som utbygger Thor Eiendom nå har mottatt Cityprisen Nord for. Arkitekt for WiTo-kvartalet er AT Plan & Arkitektur.

Stolt entreprenør

Peab – Bjørn Bygg var totalentreprenør for WiTo-kvartalet, og administrerende direktør Arild Østgård sender gratulasjoner til byggherren.

− Vi er veldig stolte av over å ha bygget dette flotte bygget som har vært med å forskjønne Tromsø sentrum. Det var et utfordrende, men givende prosjekt for oss. Byggherren var opptatt av at prosjektet skulle bidra til god byutvikling. Det passet godt for Bjørn Bygg, som er opptatt av å være en viktig lokal samfunnsbygger i Tromsø, sier Østgård.

Juryens begrunnelse

Ifølge NE Nyheter begrunner juryen sitt valg med at WiTo-kvartalet har tatt noen særdeles heldige byutviklingsgrep. Det har skjedd ved å ta vare på en verdifull fasade fra 1910, samtidig som man har utnyttet tomtene etter dagens krav til urbanisering og produktivitet. Juryen mener prosjektet har stor overføringsverdi både for en gjennomsnittlig eiendomsutvikler, for antikvariske myndigheter og for byutvikling i sin alminnelighet. Juryen mener videre at prosjektet kan vise til sunn økonomi.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lenger med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi, og bygget skal være miljø- og klimaeffektivt.

Prisen deles ut på Norsk Eiendoms årlige arrangement Citykonferansen. Det er første gang Cityprisen Nord deles ut, og årets tildeling skjedde under Citykonferansen Nord, som ble arrangert i Bodø.

De tre nominerte til Cityprisen Nord i år var WiTo-kvartalet, Scandic Havet i Bodø og The Edge i Tromsø.

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen