Zaha Hadid Architects slutter seg til Open Source Wood
(Illustrasjon: Zaha Hadid Architects)

Zaha Hadid Architects slutter seg til Open Source Wood

Metsä Wood er glad for å kunne kunngjøre at London-baserte Zaha Hadid Architects har sluttet seg til Open Source Wood-initiativet – det banebrytende, åpne innovasjonsprosjektet som skal legge til rette for kunnskapsdeling og vekst i modulbasert trekonstruksjon.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Samarbeidet starter i begynnelsen av 2018 og inkluderer et designforslag for en fleretasjes boligbygning ved hjelp av treelementer fra Open Source Wood-webbiblioteket som primærbyggemateriale.

– Vi har vært engasjert i våre egne forskningsprosjekter om prefabrikkering og modulbasert konstruksjon i byggdesign og spesielt rundt bruk av tømmer. Vi tror på en kollektiv, tverrfaglig tilnærming til problemløsing og ønsker samarbeidsmulighetene i Open Source Wood-initiativet velkommen, sier Henry Louth fra Zaha Hadid Architects.

Open Source Wood er en fortsettelse av Metsä Woods prosjekt Plan B, som ble startet i 2015 som et ambisiøst prosjekt for å utforske mulighetene til å bruke treverk innen urban konstruksjon. Siden starten i juni 2017 har Open Source Wood tiltrukket oppmerksomhet fra fagfolk og media over hele verden.

– Vi er glade for at et verdensberømt arkitektfirma som Zaha Hadid Architects deltar i Open Source Wood. De tilfører enestående designkvalitet og kunnskap til prosjektet, og vi verdsetter det inspirerte synspunktet de gir om mulighetene for modulbasert trekonstruksjon. Vi ser fram til utfallet av deres designarbeid, sier Mikko Saavalainen, SVP Business Development Metsä Wood.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen