Pilotprosjektet i Hagegata 30 omfatter 48 leiligheter og et fellesrom. 31 av boligene skal selges som etablererboliger og 17 av de største boligene skal brukes som kommunale boliger for barnefamilier. Byrådet foreslår en kostnadsramme på 243 millioner kroner til prosjektet.
– Jeg mener det er bra at såpass mange av de store leilighetene blir kommunale boliger for barnefamilier. Det er det et stort behov for, sier byråd for næring og eierskap Rina Mariann Hansen.
– Gjennom etablererboligordningen tilbyr vi oslofolk en rimeligere inngangsbillett til boligmarkedet. Vi har nylig fått godkjent av ESA å kunne tilby rimelige boliger til 80% av markedspris og nå sikrer vi at prosjektet får de midlene vi trenger til å gjennomføre ombygging og rehabilitering, sier Hermstad.
Det er allerede satt av 50 millioner til Hagegata 30 i år, og i revidert budsjett foreslår byrådet en kostnadsramme på totalt 243 millioner kroner for prosjektet.
- I år gjennomføres prosjektering og kontrahering, og selve ombyggingen starter neste år. Det skal gjøres et omfattende rehabiliteringsarbeid i blokka, og i 2026 kan beboerne flytte inn i nye og fine leiligheter, sier Hansen.
- Første sted vi ønsker å teste ut etablererboligordningen blir i Hagegata 30. Vi håper at dette nye boligpolitiske verktøyet vil kunne nå en bred gruppe etter hvert. Målet er at vi skal få en bedre boligpolitikk i Oslo for å motvirke den evig galopperende prisveksten i hovedstaden, sier Hermstad.
– Med dette prosjektet er det viktig for oss å sikre sosial mobilitet, slik at familier kan bli boende på Tøyen også når de får barn. Vi ser fram til å etablere et godt bomiljø i Hagegata 30, særlig for barnefamilier. Beboerne skal dessuten selv få være med å utforme fellesarealet, sier byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll.