10 temaer som vil forme fremtidsbyen

BYUTVIKLING/23. november 2018

10 temaer som vil forme fremtidsbyen

Ti viktige temaer står på agendaen når URBAN FUTURE Global Conference i dag lanserer sitt program. 3 000 byentusiaster innen politikk, byutvikling, eiendom og næring, innovasjonsmiljøer og start-ups, forskning og frivillige organisasjoner er forventet når konferansen går av stabelen i Oslo 22. – 24. mai 2019. Les hele saken

ENTREPRENØR/31. august 2015

Heimdal videregående skole viser vei mot lavkarbonsamfunnet

Vinnerprosjektet i arkitektkonkurransen om ny Heimdal videregående skole skal produsere mer energi gjennom året enn det bruker. Sør-Trøndelag fylkeskommune har i samarbeid med forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) ved NTNU og SINTEF gjennomført en konkurranse om å utvikle et konsept for en ny skole som viser vei mot lavkarbon-samfunnet.

BREEAM/19. august 2015

Bygger nytt powerhouse i Sandvika

Entra har besluttet å totalrenovere en ny blokk i Kjørboparken til Powerhouse-standard. Asplan Viak har tegnet en langsiktig leiekontrakt på rundt halvparten av det nye Powerhouse-bygget, som vil bli på totalt 4 250 kvadratmeter. De flytter inn i de nye lokalene i juli 2017.

ARKITEKTUR/21. april 2015

Slik skal Kilden barnehage bli plusshus

Plusshusprosjektet Kilden Barnehage skal ferdigstilles i 2017 som et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Foreløpig har prosjektet LINK Arkitektur på laget sammen med spesialrådgivere fra Multiconsult og Erichsen & Horgen. For å oppnå de ambisiøse miljømålene for prosjektet har de kombinert kjente og robuste konsepter med nye og innovative løsninger.

Fikk 16 forslag i konkurranse om plusshus i Oslo

ARKITEKTUR/24. mars 2015

Fikk 16 forslag i konkurranse om plusshus i Oslo

Eiendomsselskapet Entra utlyste tidligere i år gjennom NAL (Norske Arkitekters Landsforbund) en internasjonal arkitekt- og innovasjonskonkurranse om et nytt miljøvennlig kontorbygg som skal erstatte dagens bygg på Lilletorget 1 i Oslo. Hele 16 forslag var kommet i den gjeve konkurransen ved innleveringsfristens utløp.

Last flere saker