For åttende år på rad deler Aspelin Ramm ut pris til den beste masteroppgaven i byutviklings- og eiendomsfag. Juryen mottok i år 24 masteroppgaver, hvor følgende tre ble plukket ut til finalen:
- Sigrid Bjørgen og Kristiane Holter med Klimasmart landskapsarkitektur – Strategier for redusert klimafotavtrykk i urbane landskapsprosjekter, masteroppgave i landskapsarkitektur ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Oppgaven ser på landskapsarkitektur i kontekst av klimaendringer og -utfordringer, og undersøker muligheten for å inkludere vegetasjon og jord i klimagassregnskapet.
- Jan Trinh med Queering of Spaces, masteroppgave i arkitektur ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Oppgaven tar for seg skeiv identitets plass i byrommet, belyst gjennom utviklingen av en skeiv kulturinstitusjon i eksisterende bygningsmasse i Brenneriveien i Oslo
- Tanita Guldbrandsen med Badebyen Bergen – En tilgjengelig sjøfront for badeløver, masteroppgave i landskapsarkitektur ved NMBU. Oppgaven skisserer en sjøbadstrategi for Bergen med formål om å gjøre byens sentrale sjøfront mer tilgjengelig for publikum.
– Nivået på oppgavene vi har mottatt i år er svært høyt, og har gitt oss all grunn til optimisme for bransjens fremtid! De tre finalistene bidrar med nye, spennende spørsmål som bygger videre på tendenser vi ser i byutviklingen, sier juryleder Marianne Skjulhaug.
De tre finalistene skal presentere oppgavene sine foran jury og publikum under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week 13. september. Her kåres også vinneren av Aspelin Ramm-prisen 2022, som mottar en premie på 30 000 kroner.
Juryen for Aspelin Ramm-prisen består av Gunnar Bøyum, konsernsjef i Aspelin Ramm, Per Gunnar Røe, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO, Elin Børrud, professor i By- og regionplanlegging ved Fakultet for landskap og samfunn ved NMBU og juryleder Marianne Skjulhaug, dekan ved Fakultet for arkitektur og design NTNU.