Publisert: 28.05.2018 

Stor leveranse til Munchmuseet

Himlingprodusenten Rockfon leverer over 13.000 m² akustikkhimling til det prestisjefulle nye Munchmuseet i Oslo, hvor Oslo kommune ved Kultur- og...

Himlingprodusenten Rockfon leverer over 13.000 m² akustikkhimling til det prestisjefulle nye Munchmuseet i Oslo, hvor Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg er byggherre.

Arbeidet med det nye Munchmuseet er godt i gang. Museet er tegnet av det spanske arkitektfirmaet estudio Herreros, og skal huse 28.000 kunstverk av Edvard Munch, i tillegg til Stenersens, Amaldus Nielsens og Ravensbergs samlinger. Samtidig vil museet ha kapasitet til å ta imot store internasjonale utstillinger.

Råbygget på 13 etasjer er ferdig, og fra niende etasje har bygningen en 20 grader helning vestover, som utgjør den mye omtalte «knekken» på toppen

Stolt leverandør

Det innvendige arbeidet er nå i gang, og snart starter første del av montering av over 13.000 m² akustikkhimling fra Rockfon

– Dette er et prestisjeprosjekt, og det er veldig stas at vi får være med! Museet vil forvalte en verdensarv etter Edvard Munch, og vil tiltrekke mange besøkende fra både nært og fjernt. For å kunne nyte kunstsamlingene med så mange besøkende, er god akustikk helt essensielt. Vi er stolt over å ha løsninger som lever opp til de strengeste akustiske krav, slik at vi kan få være med på å bygge dette, sier Jonny Aas, daglig leder i Rockfon Norge.

For å sikre behagelig akustikk i de store åpne utstillingsrommene, skal Rockfon blant annet levere 6000 m² Rockfon Sonar Activity og 6500 m² Rockfon Mono Acoustic.

– Rockfon Mono Acoustic er et ekstremt fleksibelt materiale. Den kan formes og bøyes slik at man kan skape akkurat det signaturuttrykket man ønsker å oppnå, uten synlige skjøter. Begge løsningene er dessuten i høyeste akustiske klasse A, og egner seg derfor i åpne planløsninger hvor det er mye aktivitet og et høyt støynivå, som for eksempel undervisningslokaler, større kontorfellesskap og museer.

Høye miljøambisjoner

Det nye Munchmuseet er et ambisiøst miljøprosjekt som er en del av Oslo kommunes byutviklingsprosjekt i Bjørvika. Museet er forbildeprosjekt i FutureBuilt og er støttet av Enova.

Målet er blant annet å holde passivhusstandard og oppnå minst 50 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til tilsvarende bygg. Dette har stilt høye energi- og miljøkrav til valg av byggematerialer. Aas forteller:

– Det er fantastisk at Munchmuseet står i bresjen for bærekraftig bygg, og bærekraftige produkter er også noe vi har stort fokus på. Alle våre materialer av steinullkjerne er 100% gjenbrukbare, og blir regelmessig kontrollert i henhold til REACH ordningen og BREEAM NORs sjekkliste A20. Løsningene våre sikrer lang holdbarhet og bidrar dermed til å redusere energibruken i bygningen.

Munchmuseet skal stå ferdig ved utgangen av 2019, og i 2020 åpnes dørene for publikum.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring