Med egne øyne fikk politikerne se at det er mulig å bygge 10 kvm med energieffektiv yttervegg på mindre enn 5 minutter.
– I tillegg til å gi kortere byggetid er BoxWall-teknologien både miljøvennlig og lønnsom. Den oppfyller alle bransjestandarder og tekniske kvalitetskrav, sier daglig leder i BoxWall, Håvar Moe. Han mener teknologien vil bidra til grønn omstilling av bygg- og anleggsbransjen, en bransje som er i rask endring på grunn av økte krav og forventninger til bærekraftig produksjon.
BoxWall-teknologien flytter bærekonstruksjonen ut av veggen, til utvendige og innvendige sideplater, noe som gir 25% bedre energiutnyttelse, 40% redusert materialbehov og 80% raskere byggetid. Problemet med energisløsende kuldebroer i bindingsverk, blir minimert.
Tilnærmet dobbelt så mange hus av samme skog
På grunn av at veggene blir slankere, vil den samme skogen gi tilnærmet dobbelt så mange BoxWall-hus som tradisjonelle bindingsverk-hus. Avkapp fra modulproduksjon benyttes til å produsere andre komponenter, som vinduskarmer og toppsviller. Under montering på byggeplass blir det ikke generert avkapp, og veggene kan gjenvinnes når huset skal rives. Alt i alt gir dette betydelige miljøgevinster fra vugge til grav.
Jakter på ambisiøse samarbeidspartnere
BoxWall AS har søkt om patent på den nye teknologien. I samarbeid med SINTEF og aktører i bygg- og anleggsbransjen har selskapet startet et 4-årig utviklingsløp.
– Vi ønsker å få med oss ambisiøse bransjepartnere til å gjennomføre pilotprosjekter i ulike produktsegmenter. Målet er å ytterligere dokumentere hvor effektiv vår løsning er sammenlignet med dagens standard, sier daglig leder Håvar Moe.