De fem nybyggene blir på totalt 6.500 m2 og skal inneholde hengehall, skjæreavdeling, trafo, kuldesentral og diverse tekniske rom. Rundt 3.000 m2 av dagens slakteri skal bygges om og dette omfatter hele slakteavdelingen, sjokkjøle, tarmrenseri, fjøs og pauserom. Dagens hengehaller rives, og fabrikkens fotavtrykk øker med 3.000 m2.
Bæresystemene for nybygget vil hovedsakelig bestå av prefabrikkert betong fundamentert på ringmurer og såler. Både nybyggene og ombyggingene skjer med full drift i slakteriet, med unntak av en periode vår/sommer 2022 da slakteavdeling stenges for arbeidene langs selve slaktelinjen kan utføres.
Nortura Tønsberg er Norges største pølsefabrikk og produserer også all leverpostei for Nortura (Gilde og Prior). Etter denne kraftige moderniseringen vil Nortura samle slakting av gris på Østlandet og skjæring av gris for Nortura nasjonalt til anlegget i Tønsberg, noe som vil øke bemanningen ved anlegget med rundt 70 årsverk til skjæring og 15 årsverk til slakting.
Byggearbeidene har allerede kommet i gang og planlagt ferdigstillelse er våren 2023. Prosjektet er en del av Norturas pågående industristrukturprosjekt.